Bendras lietuvių ir šveicarų darbas stebina pasaulį
Nestandartinės nerūdijančio plieno įrangos profesionalioms virtuvėms gamintoja „Novameta“ plečia gaminių spektrą ir rinkai pristato Lietuvoje analogų neturinčią virtuvės salą.
Sukurta per 2 metus
Daugiau nei 20 metų nestandartinę nerūdijančio plieno įrangą gaminanti „Novameta“ rinkai siūlo naują gaminį - profesionalią, reguliuojamo aukščio salą, kurią kūrė paskutinius dvejus metus.
Virimo-kepimo sala leidžia patogiai, greitai ir efektyviai dirbti didelei komandai. Gaminys apjungia net keliolika skirtingų komponentų, tokių kaip griliai, indukcinės viryklės, WOK indukcinės kaitlentės, gruzdintuvės ar kitus komponentus, reikalingus virtuvės šefui patogiam kasdieniam darbui.
Pasak kompanijos vadovo Mindaugo Jonuškio, „Novameta“ visada galėjo įgyvendinti pačius sudėtingiausius, nestandartinius sprendimus reikalingus klientams, o profesionali virtuvės sala tapo dar vienu to įrodymu. Tai naujasis kompanijos flagmanas, kuriuo „Novameta“ mėgins užkariauti tikslines rinkas.
„Mūsų strategija - gaminti sudėtingus projektus, o ne serijinius gaminius. Būtent tuo ir išsiskiriame Europoje, kad galime pagaminti visą individualizuotą, itin sudėtingą virtuvės projektą per trumpą laiką. Ši patirtis ir specifinės žinios leido galvoti apie sekantį etapą – profesionalių virtuvės salų gamybą.
Pati idėja gaminti profesionalas maisto ruošimo salas brendo ganėtinai senai. Tačiau pirmieji žingsniai buvo žengti 2019 m. Milane vykstančioje „HOST“ parodoje. Šiai parodai turėjome pagaminę neutralią salą bei sudėtingą 5 metrų ilgio nestandartinį stalą, kuriuos apjungus tarsi ir gautume virimo-kepimo salą. Šiuos gaminius pamatę klientai, padrąsino startuoti su salomis.
Taip ir prasidėjo naujo produkto vystymas. Bendradarbiaujame su partneriais iš Šveicarijos ir Italijos, kurių integruojamus, aukščiausios kokybės komponentus, galima išvysti mūsų gaminyje.
Nors tai premium klasės produktas, kurio vystymas itin brangus, tačiau ir atėjus pandemijai mes investicijų nestabdėme. Net priešingai, papildomai investavome į rinkoje atsiradusius patyrusius specialistus, kurie prisidėjo prie mūsų inovacijų. Šie sprendimai pasiteisino ir šiandien, atsidarius restoranams, jiems galime pasiūlyti išskirtinį gaminį“, - sako M. Jonuškis.
Unikalus premium gaminys
„Novametos“ vadovo teigimu, reikėjo investuoti daugiau nei 200 000 eurų tam, kad sukurtume pirmąją ekspozicinę salą.
„Profesionali virtuvės sala reikalauja labai daug investicijų. Tai tikrai prabangus produktas, kuris keliauja į aukščiausios klasės viešbučius, „Michelin“ žvaigždes turinčius restoranus, dideles virtuves.
Norint pradėti jį gaminti, reikia turėti labai daug žinių. Mes prie šio gaminio ėjome visus 20 metų. Ne veltui virimo-kepimo salas gamina ne tiek jau daug gamintojų. Čia yra labai daug sudėtingų technologinių ir specifinių sprendimų, kuriuos įgyvendinti gali tik patyrę ir aukštos kvalifikacijos inžinieriai.
Pavyzdžiui, mūsų sala rinkoje išsiskiria ne tik savo unikaliu dizainu, bet ir ergonomiškais sprendimais. Gaminys yra reguliuojamo aukščio, todėl prie jo komfortabiliai gali dirbti net kelios skirtingos virtuvės pamainos. Tai itin šefų vertinamas aspektas.
Taip pat mes galime salą pritaikyti pagal kiekvieno kliento poreikius: pradedant dydžiu, norimais komponentais, reikiamu higienos standartu ir baigiant spalva ar logotipu. „Novametos“ virtuvės sala gali būti individualizuojama iki smulkiausių detalių ir pasižymi išskirtinai paprastu aptarnavimu, ilgaamžiškumu ir kokybe“, - gaminį pristato kompanijos vadovas.
Pasak M. Jonuškio tokio gaminio rinkoje kaina gali svyruoti nuo 10 000 iki 200 000 eurų. „Novameta“ planuoja pirmaisiais metais pagaminti keliasdešimt salų, dalis jų bus skirta Lietuvos rinkai.
Plačiau:
https://www.vz.lt/pramone/2021/09/13/novameta-taiko-i-michelin-lygi-virtuves-salos-kaina--iki-200000-eur?fbclid=IwAR11SIpzrkzeLCcYW7q7sz096G-vnCJl2vu1AOwUoh0y4JfmWFupYnIDYKI